Na konci října jsme jeli od práce na víkendový výlet na Jižní Moravu. Nevím, kdo to tak skvěle zařídil, ale vyšlo nám úžasný počasí!

V sobotu brzo ráno jsme odjížděli a dopoledne jsme už parkovali v Lednici. Jelikož bylo fakt krásně, tak jsme s kamarádkou vynechaly prohlídku zámku a vzaly jsme to pěšky přes zahrady k Minaretu.

DCIM100GOPROG0173771.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9587

U Minaretu jsme počkaly na loďku a přejely jsme na Janův Hrad. Projížďka byla super, jelo nás jenom šest, protože byl trochu zmatek v jízdních řádech a tak pro nás přijela speciální loďka. Na fotce dole vidíte strom, který takhle okousali bobři.

DCIM100GOPROG0083742.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Janova Hradu jsme se potkaly s partou lidí z práce a zpátky na zámek jsme zvolili další způsob dopravy – koňský povoz. Holky už byly trochu ovíněné, takže to byla fakt jízda :))

IMG_9718

Na oběd jsme zašly do restaurace Onyx, akorát mě zklamalo, že tam oproti loňskému podzimu měli spíš zvěřinu, ale jo, něco jsme si k jídlu vybraly.

Po obědě jsme přejeli autobusem do Mikulova. S průvodcem jsme si prošli to nejdůležitější a absolvovali jsme prohlídku zámeckého sklepení. Ve sklepě je umístěn největší sud na víno v ČR. Sud měří na délku 621 cm, přes střed má průměr 524 cm, podle posledních měření by se do něj mělo vejít 101 tisíc litrů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zašli jsme také na Kozí hrádek, odkud je krásný výhled na celý Mikulov. Pokochat se můžete buď ze skal, nebo můžete vyjít na vyhlídku, platí se tam ale vstupné asi 20 Kč.

IMG_9668

IMG_9665

DCIM100GOPROGOPR3797.

No a je jasný, že v Mikulově se musí vyjít taky na Svatý kopeček. Holkám se nechtělo, tak jsem vzala jen jednu kolegyni a rychle jsme skoro vybíhaly nahoru, abychom stihly aspoň ten západ slunce. A stihly jsme ho a bylo to hezký 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holky mezitím zůstaly v bistru Kuk, kde jsem si ještě předtím stihla dát aspoň limonádu a polévku. Bistro je fakt krásný, dřevěné stoly, lavice, tenhle styl mám ráda.

Následoval přejezd do Pavlova, kde jsme měli zařízené ubytování a večer nás čekala ochutnávka vín a večeře v místním sklípku. V 11 večer jsem už ale byla na pokoji a šla načerpávat síly do peřin.

Ráno jsme stihly ještě procházku po Pavlově, ale zjistila jsem, že jsme nenašly ty hezké sklípky, které tam mají být. Tak to příště. I tak jsme udělaly pěkný okruh a některé i nakoupily další vína do zásoby. :-))

IMG_9810

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po snídani jsme pak řešili, jaký bude následující program. Oficiální plán totiž byl odjet do Aqualandu Moravia. Nám se ale koupat nechtělo, tak jsme se domluvili, že naše skupinka zůstane v Pavlově a autobus sem pak pro nás zajede, než se ostatní vykoupou. Nakonec nám to časově vyšlo úplně skvěle.

Mezitím, co se ostatní koupali v aquaparku, stihla jsem s kolegyní vyjít na Dívčí hrady. Sice to nahoře dost foukalo, ale o to to bylo zábavnější. A co teprve ten výhled na Pavlov a Novomlýnské nádrže! Zpátky do Pavlova jsme to vzali druhou stranou a stihly jsme to akorát na oběd. Po obědě nás už vyzvedával autobus a vyrazili jsme na cestu domů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100GOPROG0373910.

IMG_9819

Stejně ta Jižní Morava je tak hezká, co říkáte? Kubík tam ještě nebyl, takže se tam určitě ještě párkrát vrátíme 🙂